Aventurile mele,  Educative

Zile liniștite! Blocați in casa cu copiii!

Pentru mulți vor parea ani!

Pentru a ne menține în siguranță în timpul pandemiei coronavirusului, mulți dintre noi s-ar putea confrunta cu ore, zile,săptămâni sau luni de stat în acasă. Pentru mulți vor parea ani.

Pentru familiile cu copii, asta înseamnă, de asemenea, absența multor locuri de distracție exterioare, cum ar fi muzeele, spațiile de joacă sau lecțiile de sport.

Dar dacă esti blocat in casă nu înseamnă că trebuie să pui și distracția pe pauză. E greu să te adaptezi la o altfel de viață care practic ii place numai pisicii mele eventual. De la o mulțime de activități in exterior la o mulțime de activități in interior este nevoie de multă inspirație.

Ok,  o secunda de expirație… și la treabă!

Primul lucru, nu lasa pentru nimic in lume telefonul in mainile copilului… nu pentru toate bla bla-urile cu cat sunt de nocive si etc, dar pentru toate jucariile pe care le vede acolo. In timp ce lucrez la computer il las cu telefonul, pentru ca numai asa pot dezactiva arcurile din talpi, si revin la telefon din 5 in 5 min ma trezesc cu un ecran in fata si replica “ mama imi cumperi si mie asta” și din nou tic tac tic tac “ mama imi cumperi si mie asta”.

Am noroc cu o mostenire consistentă de la fiul meu cel mare (12 ani) și am adunat destule jucarii, iar la final tot ce vrea cel mic este o “chestie” cu personajele preferate PJ Masks. Mare atenție cand cumparati jucarii, nu uitați de liniștea casei! Eu ma axez mai mult pe colorat, pictat, desenat, modelat. Și chiar daca se mai intinde cate o carioca pe masa sau pe canapea, se rezolva. Pentru momente linistite, atat cat dureaza ele, adica chiar si 10 minute, va spun sincer ca merita. Apropo am descoperit cum se curata  cariocile sau cel putin acelea pe care le-am nimerit eu se sterg cu detergent de vase, chiar si de pe canapea.

Deci o activitate draguta si memorabila ar fi un concurs de desene, unde fireste desenează toata familia. Daca sunteti vreun artist incercati sa desenati cu picioarele, la propriu, si lasati copilul sa castige!

O alta idee interesanta ar fi un concurs de frumusete in pijamale, cu intrebari și provocari. Da, tot o activitate la care nu veti castiga.

O activitate la care poti castiga si tu, ar fi fitness in familie, fireste ca cel mic sau cei mici se vor agita si ei pe acolo dar tu vei fi la final fericitul sau fericita care a pierdut cateva calorii.

Imi vin acum in minte niste activitati distractive de “dat in mintea copiilor” dar le pregatesc pentru data viitoare.

Pana atunci #stamacasa … nu ca am avea alta optiune.