Aventurile mele,  Culese si alese,  Retete pentru cei mici

Vrejul de fasole – reteta

Sunt foarte multe retete pentru bebelusi si sunt care mai de care mai sanatoase si mai recomandate. Dar ce te faci cand bebe refuza? Din ce am citit eu  trebuie sa insisti.

Bine, bine insist! Dar cum sa fac sa si castig la masa asta?

Am incercat si eu cateva din retetele recomandate si fara sa supar pe nimeni dar unele nu erau “mancabile”. Daca ma credeti uneori au un aspect atat de ciudat ca nici nu indraznesc sa gust. O sa spuneti ca ma port ciudat dar uneori il rog pe fiul meu cel mare sa guste si sa dea un verdict. Iar treaba asta cu gatitul la mine este un cosmar. Am 3 barbati in casa de la cel mai mic la cel mai mare si cu mofturi pe masura. Ca sa fie bine am inventat retete  pe caredin pacate le uit. Apoi am scris in jur de 4 caiete cu retete . Dar tot nu reusesc sa castig timp in bucatarie.

Problema asta cu ce sa ii mai gatesc nou este destul de obositoare.

Si cand te straduiesti sa faci si cine stie ce fel mai deosebit iar copilul refuza, pe mine cel putin ma scoate din minti. Am ramas de multe ori cu farfuria in mana privind in gol. Dar ma adaptez repede si din meniul nostru, pisat cu furculita, taiat marunt cumva… si surpriza ii place.

Ok aici e o conlcuzie!

Ideea cu gatitul e ca nu m-am gandit niciodata cum as putea sa simplific lucrurile sa putem manca toti sa fie si gustos si usor de facut. Apoi din ce am mai citit despre alimentatia pentru copilul mic am descoperit ca ne putem adapta noi mancarea astfel incat sa fie sanatos pentru cel mic si cu gust bun pentru noi. Astfel am descoperit supa crema de fasole verde. Sincer va spun ca nu sunt foarte incantata de supa de fasole traditionala. Uneori pastaile sunt atoase si sincer nu ma incanta deloc. Dar cand am gatit-o special pentru cel mic sa fie crema si am venit si cu ceva imbunatatiri a rezultat o reteta super pentru toata familia. 

O impartasesc si cu voi…

Deci ne trebuie asa:

  • 500 g fasole verde
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • o legatura de patrunjel
  • un dovlecel

Fasolea se spală bine sub jet de apă rece, se scurge și se îndepărtează codițele. Dovlecelul se spală, se curăță de coajă și se taie felii mai groase. Se curate morcovii, radacina de patrunjel si telina. Se taie cuburi. Nu conteza marimea la urma urmei va fi facuta crema.

Într-o oală, se pune apă la fiert, în care adăugăm fasolea verde, feliile de de dovlecel, legatura de patrunjel taiata marunt si celelalte legume. Se lasă să fiarbă pana cand legumele sunt moi. Incearca-le cu o furculita. După ce au fiert legumele, se adaugă într-un blender și se pasează. Se adaugă câtă apă se doreste, din cea în care au fiert legumele, amestecând până când ajungeți la textura dorită. Pentru a evita existenta ațelor de la fasole, puteți trece supa cremă de fasole verde printr-o sită.

In farfurie am mai adaugat o lingurita de smanatna si putin ulei de masline.

Am servit-o cu crutoane la cei mari si cu rabdare la cei mici.?

 

 

 

 

Share, daca ti-a placut articolul!
error0

Lasă un răspuns