Calatorii

Vacante in familie!

Cu totii ne gandim la vacantele relaxante in familie. Este vara si e momentul vacantelor cu familia. Pentru mine e foarte imporatant sa ne facem timp pentru mici escapade cu copii. Eu mi-am propus atunci cand se poate si ne permite si timpul sa facem iesiri chiar si pentru o zi la piscina sau un weekend in alt oras. In fiecare vara suntem abonati sa vizitam marea. Nu marea de la noi, dar asta este alta poveste.

Cel mai important in toate calatoriile familiei cu copii a fost sa gasesc destinatii prietenoase. Cautam locuri unde e potrivit pentru copii, plaje cu nisip, eventual un aquapark iar vremea sa fie garantat buna. Vacantele mai lungi in familie le pregatesc din timp si in detaliu. Ma interesez de zborui cu escale scurte, facilitati pentru copii, cazari confortabile si binenteles multa distractie pentru cei mici. Cand ai copii vacanta nu mai este despre nopti nedomite, dimineti lungi si leneveala pe plaja. Dar asta nu inseamna ca ai imbatranit. Din contra esti si mai tanar. In fiecare vacanta la mare ma joc in nisip ca un copil, exact pe mintea fiului meu. Imi plac la nebunie aquaparcurile mai ales zona aceea pentru copii. Ma gandesc de multe ori cat de tare m-as plictisii fara copii mei.

Fiecare vacanta o lectie de viata!

 

Nu mi-a fost niciodata frica sa calatoresc cu un copil dupa mine, am plecat de la premisa ca totul fa fi bine si asa a si fost. In plus am spus mereu ca e foarte importat pentru copil sa “iasa in lume.” Orice exprienta de viata il va invata si il va intarii. Am calatorit cu masina, cu avionul am fost si cu vaporul. Pentru copil a fost intotdeauna o experinta extraordinara din care a invatat ceva.

Vacantele in familie au si ele bagajul lor aduc o atmosfera pozitiva si amintiri fericite. Practic atunci cand calatoresti si mai ales in strainatate, cu siguranta vei experimenta lucruri noi. Pentru copil va fi asemeni unei lectii de viata, o limba straina noua, arome culinare noi cu care trebuie sa se adapteze, alti copii din alte parti ale lumii iar astfel de lucruri nu le poti intalni aproape de casa. Calatorind ai oportunitatea de a invata copilul despre lumea in care traim, diferite culturi si il ajuti sa devina un adult “ deschis la minte”.

Calatorind l-am obisnuit sa fie independent, sa se descurce in diferite situatii, sa exerseze limba engleza si astfel si aiba incredere in el.

A calatorii nu e doar a fi plecat de acasa. Vacanta in familie functioneza ca un incaracator de baterii, te incarca cu bucurie, incredere si te relaxeaza.

Tie unde iti place sa mergi in vacanta cu familia ta?