Terapia cu aerosoli artificiali
Aparatul cu aerosoli la bebelusi o adevarata provocare
Cu greu m-am lasat convinsa de eficienta aparatului cu aerosoli artificiali. Recunosc ca din incapatanare am aflat sau am vrut sa aflu abia tarziu ca terapia cu aerosoli este un tratament foarte bun pentru infectiile respiratorii la copii. Cu baiatul meu cel mare este floare la ureche intelege il distreaza si pot face usor tratamentul. Dar sa folosesc aparatul cu cel mic 1 an si 9 luni e o adevarata provocare. Am incerat o gramada de solutii: jucarii, imagini, muzica. Insa cu greu pot face un tratament care pana la urma si asa dureaza putin.
Muci, aerosoli, minuni….
Dupa nopti nedormite cu nas infundat, muci cleiosi care ii pun stapanire pe gatutul mic, aparatul acesta , pentru noi a facut minuni . M-am documentat si am aflat ca aerosolii ajuta copilul prin fluidizarea mucusului din plamani, facand astfel posibila eliminarea mucilor prin tuse si suflarea nasului . Am am aflat si ca relaxeaza muschii cailor respiratorii astfel incat sa intre o cantitate mai mare de aer in plamani.
Tratament pentru toata familia ?
Aparate sunt care mai de care! Mai colorate, mai costisioare cu mai multe accesori sau mai silentioase practic pentru toate buzunarele. Aparatul pe care l-am cumparat noi a venit in dotare cu mai multe masti si astfel il foloseste toata familia. Ne tratam cu el in cazul racelilor, bronsitei sau gripei. Sotul meu s-a vindecat de bronsita in 3 zile iar pe copii ii ajuta tratamentul inca din prima zi.
Totul sfatul medicului!
Aparatele functioneaza cu medicamente lichide si ser fiziologic, pe care le primiti la sfatul medicului. Aparatul le transformă în particule foarte foarte fine, uşor de inhalat. Diferenta cu medicamentele traditionale este ca prin metoda asta medicamentul actioneaza direct în căile respiratorii (laringe, trahee, bronhii). Folosirea aerosolilor este indicată atât în cazul unei boli uşoare, dar şi în cazul unora mai complicate bineinteles tot la sfatul medicului. Aerosolii sunt indicaţi în afecţiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite), dar şi în boli pulmonare .
Tu ce aparat cu aerosoli ai cumparat pentru copilul tau? ?Care sunt criteriile principale pe baza carora l-ai selectat si de ce? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!