Sterilizatorul, necesar sau nu?
Stiu cât de prețioși sunt bebeluși pentru mamă. Fiecare mamă încearcă să se asigure că ceea ce merge spre gura bebelușului, este 99,9% curat. De aceea am cercetat putin si am facut un top 5 al celor mai bune sterilizatoare pentru biberoane. Sterilizatoarele sunt aleșe in baza avantajelor pe care le oferă si in functie de pret.
Pentru cei care nu sunt siguri ca sterilizatorul este util va impartasesc numai cateva idei. De exemplu, suntem convinsi că buretele utilizat in bucatarie este curat, dar trebuie sa cunoastem faptul ca un burete umed este mediul ideal pentru dezvoltarea microorganismelor. În cazul bebelusilor hrăniți cu formulă de lapte este extrem de important ca biberoanele lor să fie curate ca lacrima, pentru ca sunt mai sensibili decat cei hraniti la san. Laptele este mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor, asa ca biberoanele si tetinele trebuie foarte bine spalate cu apa si detergent, iar mai apoi sterilizate.
Pana la ce varsta sterilizam biberoanele?
Sterilizarea nu trebuie facuta la nesfarsit! In timp, organismul bebelusului se va dezvolta si se va adapta la mediul in care traim.
Acomodarea sistemului imunitar la mediul in care traim trebuie sa se faca treptat. Sterilizarea este absolut necesara in primele 6 luni ale bebelusului, iar pana la varsta de 1 an renuntarea la sterilizare trebuie sa aiba loc treptat.
Sterilizatoarele cu aburi sunt extrem de importante în procesul de hranire, acestea jucand un rol essential in diminuarea riscului de infecție bacteriană. De unde știi care sterilizator de biberoane si accesorii este cel mai bun pentru tine?
Fiecare dintre noi este diferit, dar unele lucruri de care trebuie să țineți cont sunt cât de cât ușoare si comune. Este important ca materialul din care este facut sa poată fi curățaț usor, dar bineinteles ca trebuie sa fim atenti la calitatea și accesibilitatea acestuia. In rest ramane la latitudinea fiecaruia ce dimensiune, ce model si ce design doreste.
De exemplu au aparut sterilizatoare pentru calatorii. Mi se pare foarte util si o idee foarte buna.
Oricum e adevarat ca sterilizarea de orice fel este binevenita. Chiar si traditionala fierbere este utila. Totusi metodele moderne de sterilizare sunt mult mai usoare si eficiente.
Un sterilizator cu aburi are multe avantaje față de fierberea sau utilizarea unei mașini de spălat vase. Voi enumera cateva dintre principalele avantaje ale acestui dispozitiv, si anume: timpul mai scurt de obtinere a rezultatului scontat, intretinerea usoara, consum redus de apa, elimina 99,9% din germeni cu abur natural, iar unele sterilizatoare au si uscător, ceea ce face procesul de curățare mai ușor.
Iata cateva modele de sterilizatoare pe care consider ca merita luate in calcul in eventualitatea in care va hotarati sa achizitionati acest produs.
Cu un design subțire, sterilizatorul Phillips AVENT 3-în-1 va arăta bine în bucătăria dvs. și nu va trebui să vă faceți griji că ocupa prea mult spațiu. Se pot steriliza până la 6 sticle deodata și păstrează sticlele sterile timp de 24 de ore dacă nu deschideți capacul.
Se pot folosi până la 6 sticle. Nu contează dacă aveți sticle de la altă marcă, Tommee Tippee funcționează bine cu toate tipurile de sticle și accesorii. Acesta poate fi considerat prea voluminos pentru unele bucătării.
Sterilizatorul Dr. Brown este unul dintre cele mai convenabile ca pret. Este compact, nu ocupa mult spatiu, se folosete la microunde și este ușor de curățat. Cele mai multe sterilizatoare de pe piață, ajung la prețuri de la 200 de lei până la 500 de lei. Acest sterilizator este accesibil si poate fi o alternativă bună in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Sterilizatorul Dr. Brown este compatibil si cu alte marci de biberoane.
Sterilizatorul cu aburi Laica este cu adevarat mic, usor de utilizat si curatat si compatibil cu multe modele de biberoane. Pentru un sterilizator electric pretul este unul decent si chiar si designul si culoarea pot fi atractive. Poate steriliza pana la 6 biberoane şi accesoriile acestora. Timp de sterilizare de 10 minute si mentine biberoanele sterile 6 ore daca este cu capacul inchis.
Acest sterilizator pentru bebeluși este la fel de funcțional precum este de fantezist. Cu un exterior atractiv, arata bine in orice bucatarie, oferind in acelasi timp functionalitate ridicata. Acesta include o tavă, clești și o cană de măsurare, precum și comenzi electronice care vă ajută să controlați cu ușurință setările. De asemenea, este foarte spațioasă și se potrivește tuturor tipurilor de sticle de diferite dimensiuni și mărci. La aproximativ 300 de lei, este un sterilizator de înaltă calitate la un preț rezonabil.
Care sterilizator pentru biberoane ar trebui să cumpărați?
Ca părinte, numai tu stii cel mai bine ce aveți nevoie și ce funcționează cel mai bine pentru copilul tau. Când vine vorba de alegerea unui sterilizator de biberoane, depinde în primul rând de preferințele tale. De asemenea, este important să ții cont de calitatea și accesibilitatea acestuia.
Dacă nu vă deranjează utilizarea unui sterilizator la microunde, alegerea noastră preferată ar fi Sterilizatorul cu abur cu microunde de la Dr.Brown, care oferă utilizări cu toate componentele necesare, cum ar fi o calitate excelentă, accesibilitate, dimensiuni compacte și o funcționalitate excelentă.
Dacă preferați un model care nu necesită utilizarea în microunde, Tommee Tippee Electric Steam Sterilizer este un favorit pe lista mea, atât pentru funcțiile de preț cât și pentru design recunosc.
Dacă doriți să vă asigurați un mediu curat și fără germeni pentru micul tau bebelus, verificați sterilizatoarele pentru a afla care este cea mai bună alegere pentru tine.
Nu te grabeste nimeni!