Aventurile mele,  Educative

Spune “te iubesc”!

 

Poti iubi ca un nebun? Cum? Nu stiu cum, dar eu asa simt. Multi spun ca faptele au valoare si nu cuvintele. Indraznesc  sa-i contrazic. In lumea asta ciudata in care traim cred ca pur si simplu ne face bine sa ne exprimam sentimentele in cuvinte. In multe cuvinte!

Dragostea este o emoție atât de puternică încât chiar începe să schimbe persoana iubită – a fi iubit înseamnă sa fi modelat in bine!  Și de aceea, le spun copiilor noștri în fiecare noapte că îi iubesc “ca o nebuna”!  Încep să modelez cine sunt, ce știu și cine vor deveni.

Dragostea schimba tot! 

Dragostea este o trăsătură minunată.  Atâta timp cat copii aud “Te iubesc”, ei pot începe să înțeleagă sentimentul și acțiunile care merg împreună destul de ușor. Aceste cunoștințe pot fi apoi aplicate altor trăsături de caracter, cum ar fi răbdarea sau responsabilitatea.

Eu le spun copiilor ca ii iubesc  zilnic, fara vreun motiv anume.

Este iubirea aceea neconditionata!

Dragostea le ofera încredere. Când copiii știu că sunt iubiți, știu că au cineva in care să aibă încredere. Copiii care sunt iubiți știu că vor avea întotdeauna pe cineva de partea lor, care îi aplauda. Un părinte iubitor devine o temelie puternică care nu poate fi niciodată mișcată. Când un fiu sau o fiică știe că temelia lor este puternică și stabilă, începe să aiba curaj.

 Sa inveti  puii de om despre dragoste intr-o lume atat de rece devine o misiune grea.E la fel cum isi invata pasarile puii sa zboare. Intr-o lume plina de competitie si invidie am ramas numai noi parintii sa le aratam ce e dragostea si cat de mult bine poti face atunci cand  iubesti. Iubirea e vitala!

Dragostea le spune că sunt valorosi. Când copiii știu că sunt iubiți neconditionat – nu din cauza a ceea ce au făcut – ei încep să realizeze adevărata valoare a vieții lor. Iar persoanele care realizează pe deplin valoarea vieții vor stii sa profite la maximum de aceasta si sa fie mai fericiti.

Daca fiecare mama si-ar invata copilul despre iubire lumea ar fi mai buna.

Noi parintii clar ne straduim sa le facem multe bucurii. Fiecare dupa  posibilitati cumparam cadouri si credem ca asa cei mici inteleg cat de mult ii iubim. Dar cred eu ca,  sa ne auda spunandu-le in cuvinte cat de importanti sunt pentru noi, cat de mult ii iubim le va da incredere in ei . Iar incredrea e cel mai frumos cadou. Daca stii ca cineva te iubeste neconditionat stii ca acolo e refugiul ! Iar atunci cand iti este greu esti cu mult mai puternic decat crezi doar pentru ca esti iubit.

Cand ma gandesc la ei cum cresc atat de repede, cand vad pozele cu primul meu baiat imi vine sa ma iau la tranta cu timpul. Imi vine de atatea ori sa spun “clipa stai” pentru ca nu ma mai satur de ei. Clar ca fiecare moment din viata are farmecul lui si cu siguranta vom trece prin multe momente frumoase. Dar asa cum sunt acum cand sunt mici si inocenti nu se compara cu nimic. Simt ca sunt egoista uneori ca ii vreau numai pentru mine. Ma lupt sa-mi educ iubirea!

Deoarece protecția este întotdeauna disponibilă, iubirea aruncă o teamă. Fie că este vorba de un latrat de câine, de un examen, de un interviu de angajare sau de a începe o nouă familie, cei care sunt iubiți sunt mai bine pregătiți pentru a face față momentelor cele mai înspăimântătoare – și cele mai nesigure – ale vieții.

Cu timpul vor creste si nu voi mai fi centrul universului asa cum sunt acum. E obositor uneori sa fi piesa de rezistenta dar numai Dumnezeu stie cat imi creste inima cand au nevoie de mine. Nu stiu cum sa imi impart treburile  sa nu pierd nimic din timpul petrecut cu ei.

Cu cel mare fac tot felul de activitati pentru scoala .Este adevarat ca mai comentez eu ca ma innebuneste de cap dar tot cu dragoste il ajut. Cu cel mic mesteresc la jucarii, inventez  jocuri orice numai sa il vad ca e vesel. Timp numai pentru mine e dupa ora 10 seara. Poate parea obositor din exterior  si asa si este uneori  dar in casa nostra se face echipa si atunci pare totul mai usor.

Este ceva ciudat cu dragostea asta… cu  cat iubesti mai mult cu atat ai mai multa dragoste de oferit . De aceea am ajuns sa le spun copiilor ca ii iubesc ca o “nebuna”. Poate o sa radeti dar asa este!

Fie că ai 1an fie ca ai 90 de ani, un mesaj cum ca esti  iubit aduce zâmbete și bucurie sufletului. Încălzește inima, ridică spiritul și duce la bucurie! Un ” te iubesc” are șansa de a schimba cursul unei zile întregi sau intreaga viata!

Cu dedicatie pentru baietii mei!

Va iubesc ca o nebuna ????