Aventurile mele

Sot, sotie, colegi de camera!

M-am tot gandit sa scriu un articol despre cum reusim sa petrecem timp fara copii. Si am realizat ca nu am ce povesti despre asta.

Intrebarea: Cine suntem noi doi?
“Prieteni cu beneficii”, colegi de camera sau indragostiti?
Raspunsul: Nu stiu! 

Practic nu am mai avut timp pentru noi doi de cateva luni bune. Ultima iesire in doi pe care mi-o amintesc a fost asa, una fortata.  Oricum ideea e ca desi a fost totul bine si frumos, gandul meu a fost tot la copii. Am rezolvat conflicte prin telefon, am adormit copii prin telefon si nu am prea simtit libertatea.

Citeam articole despre cum strica venirea copiilor tot romantismul. Si ce parea a fi pana odinioara doi porumbei, iata acum doua furnici. Sa fie oare treaba asta cu copiii un cliseu? Copiii alunga fluturii? Sau ii tin in colivie?

Eu imi vreau fluturii inapoi!

E adevarat ca lucrurile se schimba sau mai bine spus prioritatile noastre se schimba odata ce apar copiii. Dar fluturii daca au fost vreodata, sunt tot acolo. Poate doar mai obositi!

Eu cred ca dupa copii exista viata, distractie si iubire. Si mai cred ca dragostea fata de partener se manifesta altfel cand esti parinte.

De exemplu daca merge la plimbare cu cel mic doar ca tu sa ai putin timp liber pentru tine, eu zic ca e o adevarata declaratie de dragoste. Daca spune in seara asta ma trezesc eu la copil, e un mare te iubesc.

Adica vreau sa spun asa, cel putin din punctul meu de vedere,  daca e sa fie dragoste si respect arunci cu romantismul la gunoi. Un cuplu inteligent stie sa treaca cu bine peste toate schimbarile care le aduce un copil. Am cunoscut destui romantici care s-au sufocat cu iubire iar in situatiile dificile au dezertat.

Am vazut ca circula articole … “In vacanta fara copii!”sau “ Viata de cuplu fara copil”. Pe mine ma revolta! Si va spun de ce. Un cuplu astazi este,  maine poate nu mai este. Nu copiii strica armonia in cuplu.

Daca sunt oameni inteligenti fac fata situatiei. Viata cu copii si fiecate minut cu  ei este unic. Iar la un moment dat vor avea vietile lor iar noi suficient timp de “cuplu”. Nu inteleg de ce se pune atata presiune pe asta cu cuplul in sus, cuplul in jos.

Cunosc mai multe cupluri care au fost  “limba in limba” si multa miere si tot au divortat. Da am facut si noi greseala de a merge fara copil intr-o vacanta si nu am castigat nimic. Am pierdut in schimb momente frumoase in familie.

Dar nu mai bine facem noi echipa?

E adevarat ca totul se invarte in jurul copiilor dar daca privesti din unghiul bun poate fi exact partea amuzanta a vietii.

Studiile au demonstrat ca cuplurile cu copii sunt mai fericite decat cele fara copii. Daca te gandesti putin chiar asa poate fi, pana la urma fericirea unui copil este molipsitoare.

 

A deveni parinti este o alegere, nu este o obligatie. Si foarte important nu e pentru toata lumea. Fara suparare dar unii nu sunt pregatiti pentru asta. Pe drumul de a avea copii se vor face compromisuri in cuplu.Uneori va fi denivelat, iar daca nu va fi echipa acesta  va deveni anevoios.

Timpul pentru “noi doi si atat” nu mai e acelasi odata ce in casa a venit bebe.

Iesirile trebuie bine planificate, iar o cina romantica patineaza usor la o conversatie despre copii si casa. Nu vi se pare ca odata cu copiii nu mai suntem parteneri romantici parca suntem mai degraba parteneri de afaceri sau colegi de camera? Si ce e rau in asta ?

Este mai bine asa!  

Asta daca exista intelegere si rabdare! E ca un test, daca il treci se deschide colivia cu fluturi. Multi se lauda ca e lapte si miere dupa copii. O fi, eu stiu ?

Dar mai bine faci haz de necaz si recunosti ca se mai intampla si… colegul de camera sforaie uneori. Si ca nici tu nu esti tocmai o colega cu chef de viata, mereu. Dar per ansamblu faceti echipa buna si exista mari sanse sa va indragostiti la un moment dat exact de “colegul de camera”. Numai ca va trebuie ceva timp si rabdare.

 

 

Comentariile sunt închise pentru Sot, sotie, colegi de camera!