Aventurile mele,  Educative

Scrisoarea unei mame catre Mos Craciun,

Draga Mos Craciun ,

Cred ca nu ti-am mai scris o scrisoare,sa fie oare  din 1990?  Nu m-am descotorosit de tine si nici nu te-am uitat. M-am lasat convinsa ca dorintele probabil le indeplinesc altii si cadourile cu cat sunt mai multe cu atat e mai greu sacul. Imi pare rau ca mi-a luat atat de mult timp sa realizez ca dorintele se inteplinesc numai daca ne dorim din suflet si daca le spui cu voce tare. Imi pare rau ca mi-au trebuit atatia ani sa invat de la un copil ca bucuriile vin din lucrui marunte si ca tu aduci defapt cadouri tot timpul anului nu numai intr-o seara. 

Iti las o lista cu ce imi doresc anul asta si urmatorul. Defapt poti tine cont de lista asta pentru vreo cativa ani!

Pentru a începe, am nevoie de câteva lucruri pentru baie: o pasta de dinți care se sterge singura de pe chiuveta și o rolă de hârtie igienică, care nu se termină niciodată. Schimbarea rolei este prea complicata.

Mi-ar plăcea să imi aduci inca o pereche de picioare sa le am de schimb, stii cand obosesc după o zi de alergat dupa toti si toate. Si la pachet sa  fie si inca o pereche de brate rapide si puternice m-ar ajuta sa fac mai multe si mai repede. Si daca gasesti prin sacul tau as vrea si o cadita de masaj pentru picioare.

As mai vrea sa lungesti ziua ca nu am timp de lectii, de karate, de joaca, de gatit, de schimbat scutece, de spalat, de curatenie, de vorbit, de ascultat,  sa-ti mai spun? Cred ca te-am convins! Si vreau mosule timp, mai mult timp de petrecut in familia.

Daca se poate as vrea sa aud din cand in cand de la cel mare “Da mama”, “ am inteles mama” numai asa ca sa nu imi pierd increderea si euforia de parinte. Si daca poti desfinta cuvantul “imediat” transformal te rog in “acum”! De la cel mic, ce sa mai vreau? Daca reusesc sa ii schimb scutecul fara lupta deja ma simt victorioasa. Stiu ca nu ai cum sa faci sa fie mirosul de trandafir dar macar daca nu am mai murdari  tot patul.

 

Referitor la jucarii, umbla putin la sonor as vrea jucarii silentioase. Stiu ca linistea cu copii in casa e suspecta dar la fel sunt si jucariile care inca mai canta atunci cand copii dorm. Ma simt prost ca le tot scot bateriile dar unele sunt chiar sinistre.

Dacă nu te deranjează, ai putea face câteva minuni de Crăciun pentru a face sezonul de sărbătoare să strălucească. Ar fi prea mult deranj daca l-ai vraji pe fiul eu sa isi puna hainele in dulap. Si pe cel mic sa nu isi mai ascunda suzetele.

Sa nu uiti te rog de baieti, primes coate aici! Ai primit scrisoarea lor? Eu iti amintesc totusi jucaria de facut baloane de sapun pentru micut si masina cu telecomanda pentru urias.

 

A si te rog daca il intalnesti ai puteai vorbi nu Mos Ene sa vina si pe la copii mei mai devreme tot nu inteleg de ce ne lasa ultimii.