Școală, gradiniță, joacă – si super păriniți!
Copii, acasa și super pariniti!
Știu că este dificil să ții pasul cu fluxul rapid de informații legat de ce se intamplă acum in lume și știu, si simt și eu că viața în timpul unei pandemii poate fi uneori stresantă! Asa că, propun să nu ne mai gândim la asta și să ne concentrăm cum putem face zilele petrecute cu copiii nostri mai frumoase.
Pentru început vă propun să puneți muzică în casă, exact genul care vă place vouă! Vă amintiți câte articole erau scrise despre efectele benefice ale muzicii pentru bebeluși? De ce credeți că ar trebui să ne oprim acum când poate micuțul nostru are 2 sau 3 ani sau chiar 12 ani. Voi sunteți cei care îi veți convinge că totul va fi bine si totul va reveni la normal.
Retețe de familie
Acum cu muzica în fundal, alege o rețetă pe care o puteți face împreună. Gogoși, de exemplu, cu tot felul de forme vesele.
Organizați seara de jocuri! Există câteva jocuri distractive care sigur fac atmosfera plăcută și pe care le puteți cumpăra online, de exemplu ”Carla Cat” sau Jocuri de tip: ”Nu te supăra frate!” cu personaje Minnie sau Cars.
Dacă nu vreți să mai asteptați, improvizați un joc de mimă. Faceti bilete cu cuvinte de mimat, animale, locații, personaje care vă trec prin minte, potrivite firește pentru fiecare vârstă.
Școală gradiniță joacă si super păriniți
De câteva săptămâni de când a început “școala de acasă” sau online cum spun unii, recunosc că deja ziua este mai aglomerată. Deși diferența de vârstă între copiii mei este mai mare, am reușit să găsesc o cale de mijloc și să profit de timpul pe care îl petrece cel mare cu temele și să îl țin ocupat și pe cel mic (4 ani). Am făcut un program de teme distractive cu cărți de colorat cu litere, cu cifre și cărți cu jocuri.
În afară de teme, este important să ne amintim că școala are si o funcție socială pentru copii. Ca și în cazul adulților, relațiile copiilor cu prietenii lor sunt puternic restricționate acum. Prin urmare, sfatul meu este să încurajați copiii să mențină contactul cu prietenii cât mai mult posibil. Pentru copiii mai mici poate fi și mai greu, iar noi trebuie să le ținem locul prietenilor de la grădiniță.
Ma gândesc dacă data viitoare să vă povestesc din experiența școlii online 😜sau controversata discuție pro și contra 😀 tablete și telefoane în perioada în care aproape că sunt obligatorii pentru a susține educația!😘