Aventurile mele,  Educative

Să respectăm timpul de joacă!

Copilul și timpul de joacă – De ce este atât de important?

Timpul de joacă este o parte crucială a dezvoltării emoționale, sociale și fizice a copilului. Dar când vine vorba de joacă este mult mai mult decât să te distrezi.

 Jocul bine organizat poate stimula imaginația și încurajează creativitatea. Jocul ajută copiii să învețe cum să răspundă la emoțiile pozitive și negative, pe baza experiențelor lor jucându-se cu alți copii.

Practic joaca, este benefică și indicată la orice vârstă.Mai exact chiar și pentru noi ca și adulți. Coloratul de exemplu,  ajută un adult să se relaxeze. În același timp coloratul pentru un copil ajută la dezvoltarea aptitudinilor și încurajează imaginația.

Este adevarat ca cei mici trebuie supravegheați atunci când se joacă, dar faceți acest lucru de la distanță. Oferă-i copilului tău posibilitatea să-și folosească imaginația și să exploreze. Încercați să lăsați joaca să urmeze un curs natural și să vedeți unde ajunge, intervenind doar dacă este nevoie. Urmărind joaca copilului tău vei vedea cat de multe poti afla despre modul in care gandeste, actionează sau ce decizii va lua in diferite situații.

Găsirea echilibrului

Uneori, copiii pot avea prea multe activități in program. Între școală, teme, lecții sau sport, copiii ar putea să nu beneficieze de suficient timp liber. Fiind totul programat poate crea o cantitate nesănătoasă de stres atunci când există puțin timp pentru a se relaxa. Acest lucru poate duce la anxietate și chiar depresie.

Este important să găsiți acel echilibru între activitățile programate, cum ar fi școala, sportul lecțiile și timpul de joacă departe de jocuri video, televizor sau telefon. Nu uitați, fiecare copil are nevoi diferite, dar toți au nevoie de timp de joacă cu alti copii de vârsta lor.

Este adevarat, și poate neexprimat sau manifestat, dar copiii își doresc timp de joacă cu părinții. Îi face să se simtă speciali. Încurajez părinții să găsească timp pentru a se juca cu copiii cat de mult posibil. Găsiți jocuri educative, cu cei mici puteți învăța numerele, alfabetul, animalele. Pentru cei mai mari  sunt o mulțime de jocuri de familie care pot dezlanțui o adevarată distracție.

Fi deschis sa descoperi lumea lor, lumea copiilor, lumea jocurilor. Lasă-i să te conducă prin tot felul de jocuri, prefăte nestiutor uneori, lasă-i să iși explice, să te indrume, și până la urmă cel mai important distrați-vă.

Privește joaca cu copilul tau ca pe o aventură care aduce beneficii pentru toată lumea!