Retete pentru cei mici

Reteta: Crema de avocado dulce

Avocado fructul miraculos!

 

Cu totii cunoastem deja beneficiile fructului de avocado. Avocado este un fruct foarte bun pentru sistemul digestiv imatur al bebelusului, de aceea, multi medici il recomanda printre primele alimente solide care trebuie introduse in meniul bebelusului odata cu diversificarea. Ajuta la dezvoltarea creierului , iar  datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare, antioxidante si antimicrobiene  tine la distanta alergiile si bolile.Este bogat in substante nutritive, vitamine, minerale si grasimi nesaturate.

Pudra de roscove!

Despre roscove se vorbeste mai putin desi este extraordinar de benefic pentru bebelusi. Imbunatatesc digestia fiind un aliment alcalin, care NU stimuleza aciditatea gastrica este recomandat pentru copii cu reflux gastro-esofagian. Poate fi utilizat pentru a trata diareea la copii dar si la adulti si deasemenea este un bun expectorant.

 

Reteta: Crema de avocado cu banane, pere si pudra de roscove

1 avocado bine copt

1 banana coapta

1 para

1 lingurita pudra de roscove

1 lingurita de miere

Optional un praf de scortisoara

Para se spala si se pune la copt. Se amesteca  apoi in blender  fructul de avocado cu para coapta si banana. Se adauga o lingurita de roscove, o lingurita de miere si optional un praf de scortisoara ( daca nu avem un blender se pot pisa cu furculita).

Un desert foarte bun si sanatos pentru copiii mai mari si un mic dejun consistent pentru bebelusi.

Va recomand urmatorul articol:

Carob, it’s not just “fake chocolate”