Aventurile mele

Cuvinte potrivite pentru proaspata mamica!

Cum abordezi o noua mamica cu optimism? Dupa “Felicitari!” si “ ce bebe dragut!” cum sa nu ajungi la “Esti obostita nu-i asa?”. O proaspata mamica trebuie abordata mai delicat si cu ganduri de incurajare. E clar ca e palida si obosita, de ce sa-i mai amintim asta?  Imi amintesc din propria experienta cand ma intrebau: “esti obosita, nu-i asa? Iti e greu? Te doare ? …. ei prostii tocmai ce m-am intors din concediu, nu ma doare nimic sunt ca un fulg.

 

Da-i timp sa isi revina. Chiar daca e la primul, al doilea sau al treilea copil experienta este tot una  noua.

Nici nu trecuse efectul anesteziei si vibra telefonul de parca s-a stricat. E frustrant pentru ca nu stii cum sa procedezi. Daca nu raspunzi spun ca esti cu figuri daca raspunzi abia iti aduni gandurile. Sa fim seriosi am nascut de doua ori si oricat de puternica am fost in primele ore am avut nevoie de liniste. Nu e ca si cum mi-a iesit bine placinta si pun mana pe telefon sa ma laud.

 

Asa cum toarce o pisica.

Si totusi, mai tarziu cand ii vei vorbi, fa-o incet ca si cum ar toarce o pisica. Vorbeste-i mai calm ca niciodata cu putine intrebari si putine informatii. De volum are parte destul de acum incolo, iar orele de somn mai putine o fac mai fragila. Are nevoie de incurajari. Sinceritatea e corecta dar e momentul sa  ambalezi frumos aceasta sinceritate.

O proaspata mamica are nevoie de incurajari, multe incurajari. Pana la depresie e numai un pas. Gandurile bune si optimiste sunt cele mai folositoare pentru primele zile pline de frici si stres.

Spune-i ca arata foarte bine. Stie si ea ca nu e asa si ca e obosita. Dar un compliment ii va ridica moralul si in plus chiar il merita.