Aventurile mele,  Educative

Prea mult timp cu privirea într-un ecran? Stabilește limite!

De multe ori simt că ceea ce trăim este un experiment rapid și în timp real pentru modul în care tehnologia va afecta societatea. Calculatoarele și telefoanele mobile au devenit omniprezente. Am intrat într-un nivel cu totul nou! Atât de multe ecrane disponibile și toate capabile să arate aproape orice doriți și vă imaginați și totul dintr-un singur click! Deci, noi și copiii suntem prinși prea mult timp intr-un ecran? Pariez că aproape fiecare părinte se întreabă despre cat timp ar trebui să petreaca un copil aproape de tehnologie si care sunt limitele ei.

Academia Americană de Pediatrie are aceste recomandări pentru utilizarea mediilor de timp pe ecran.

„Pentru copiii mai mici de 18 luni, evitați utilizarea mediilor de ecran, altele decât videochaturile. Părinții copiilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de luni care doresc să introducă suporturi digitale ar trebui să aleagă o programare de înaltă calitate și să o urmărească cu copiii lor pentru a-i ajuta să înțeleagă ce văd. “

„Pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, limitați utilizarea ecranului la 1 oră pe zi a programelor de înaltă calitate. Părinții ar trebui să co-vizualizeze media cu copiii pentru a-i ajuta să înțeleagă ce văd și să aplice în lumea din jurul lor. “

Stabiliți câteva strategii pentru controlul timpului petrecut pe telefon, televizor sau jocuri online.

Setați un timp de joaca și un timp de colorat sau citit, activitati in aer liber.Cu sigurantă ei nu sunt capabili să stabiliescă un program sau cu atat mai mult să respecte unul. Dar ca parinte poti găsi alternative și activități care să ii scoată din lumea acesta virtuală.

Gândiți-vă la alternative de weekend. Iesi in natura, plimbare cu bicicleta, in functie de varsta un joc de bowling, room escape, pentru cei mici activitati la un spatiu de joaca, parcul traditional, o gradina zoo, o piesa de teatru si as putea sa ma mai gandesc la multe alte alternative.

Jocurile de masa sau de societate cum mai sunt denumite sunt o alternativa extraordinara pentru toate varstele. De la jocuri cu Cars au Minnie pentru cei mici pana la Catan sau Cluedo pentru cei mari.

Comments Off on Prea mult timp cu privirea într-un ecran? Stabilește limite!