Aventurile mele,  Educative

Pisică de împrumut!

Copiii și animalele!

Copii mei au fost mereu atrasi de animale. Stefan si-a dorit mereu un caine. Dar viata intr-un apartament cu un caine, responsabilitatea de al plimba si ce faci cu el cand pleci de acasa nu mi se pare o idee buna. Nici ideea unei pisici nu ma incanta prea tare. Si recunosc ca am adus multe critici la adresa celor care aveau animale in apartament.

Mi-am găsit nașul! 

Dar, cum se spune ca fiecare isi gaseste “nasul” asa l-am gasit si eu. Entuziasmul lui Radu dupa pisici m-a facut sa “imprumutam” una. Si uita asa Mr. Jinxy a intrat in familia noastra. Deci acum suntem noi si Jinxy.

Pe Jinxy il stiu de cand era mic si intradevar este un motan bun si bland. Daca stau sa ma gandesc cred ca este cel mai pasnic motan pe care l-am cunoscut. M-am lasat convinsa de blandetea lui fata de copii.

Apoi am citit ca prezența unei pisici in casă ajută la dezvoltarea  copilului și il responsabilizează. Când este foarte mic, animalul îi va ajuta să-și dezvolte psihomotricitatea și abilitățile cognitive . Mai tarziu pentru un copil mai mare, pisica (ca și cainele dealtfel) este un fantastic prieten de joaca si il va invata despre responsabilitate, grija și blandețe.

Și uite așta din pisică de “împrumut” am ajuns să o adoptăm.

In scurt timp ne-am atasat cu totii de motanul Jinxy. Am fost uimita sa vad ce comportament protectiv are cu copii. Nu ma asteptam de la un motan sa fie atat de inteligent.

Nu mi-a placut cu litiera in casa cu toata sinceritatea oricat de des ai schimba nisipul tot miroase. Asa ca i-am pus litierea pe terasa si “l-am invitat” sa isi faca treburile afara. Sincer nu credeam ca va face asta. Dupa prima noapte ma asteptam sa am mizerie in toata casa. Dar surpriza dimineata Mr.Jinxy astepta la usa balconului nerabdator. Iar casa era curata !

Imi imaginasem multa nebunie in casa cu un motan si par si miros si … nu e deloc asa. Copii se joaca cu el in toata casa sunt veseli si oarecum responsabili. Iar motanul acesta ne iubeste cumva pe toti exact asa cum avem nevoie. Imi este atat de drag de el sa vad cum ii astepta pe copii la usa si cum se bucura cand ii vede. Stiam ca deobicei cainii au un astfel de comportament dar nu ma asteptam de la un motan sa fie atat de receptiv.

Cred că și cu animalele este exact ca și cu copii “ cum îi crești așa îi ai”.


Deși nu am fost prea încantata la inceput si nu am crezut ca ma pot obisnui cu un motan in casa acum nu mai pot de dragul lui. Iar copii sunt înnebuniți dupa el si au devenit mai responsabili si mai blanzi. Pana la urma tot ce se spune cum ca este bine sa ai animale in preajma copiilor cred ca este adevarat.

Articol dedicat lui Jinxy …un motan înțelegător!