Guest Post

Patut de lemn vs. Patut pliabil

Un pătuț pliabil pentru copii sau pătutul de călătorie, cum i se mai spune, poate oferi multe beneficii. Tot mai multi parinti opteaza pentru un patut pliabil si eu ma numar printre ei. Din discutiile cu mai multe mamici am ajuns la concluzia ca folosirea unui  pătuț pliabil a ajutat copilul sa se obisnuiasca mai repede intr-un mediu nou, ca cei mici dorm mai usor si se adapteaza mai repede la calatorii. Pot sa confirm acest lucru, intrucat am folosit un patut pliabil si astfel „treaba” cu somnul in alta casa nu a fost niciodata o problema.

     E adevarat ca mulți părinți folosesc patul pliabil ca pat standard pentru copii, eliminând necesitatea pentru pătuțurile tradiționale din lemn.

Ridic mana cu prezent si aici. Da si noi avem un patut pliabil. In primul rand din motive financiare „ de ce sa cumpar doua paturi?” si in al doilea rand din motive de siguranta.

Un pat de lemn poate fi „periculos” pentru un bebelus nesupravegheat. Poate va veti mira ca spun periculos pentru un patut de bebelus, dar fetita unor prieteni a inceput sa roada marginea patului de lemn. Noroc ca au prins-o direct „in actiune” si i-au scos aschiile de lemn din gurita. 

Multi parinti aleg un pat de lemn din motive de aspect, considera ca salteaua se aseaza mai bine in el si ca are mai multe nivele de inaltime in functie de varsta. Insa in ziua de azi si un patut pliabil poate oferi aceleasi avantaje.

Cele mai multe dintre patuturi au doua nivele si practic nici nu ai nevoie de mai multe. Poti folosi exact aceeasi saltea ca si pentru un pat de lemn.

Cat despre aspect va spun ca exista aceastea se gasesc in toate culorile, modelele si desenele. Avantajele la patul pliabil sunt multe. Unul din ele este ca, având un „patut  portabil” lângă patul tau in primele săptămâni, este mult mai usor pentru noua  mamica. Este adevarat ca si patutul de lemn poate fi asezat langa patul mamei dar este mai greu de miscat si ocupa mai mult spatiu.

Cel mai mare beneficiu este ca poti calatori oriunde si bebelusul se va simti exact ca acasa.Un motiv cheie pentru care bebelușii nu dorm atunci când sunt în afara casei este că nu sunt familiarizați cu împrejurimile lor. Mai ales când sunt foarte mici, simțul mirosului copiilor este mult mai dezvoltat decât simțul vederii. Prin urmare, prin plasarea bebelușului într-un mediu care miroase „familial”, bebelusul va avea somn usor, chiar și atunci când este departe de casă.

Eu folosesc un astfel de patut. Pentru mai mult confort acasa am cumparat in plus o salteluta cu cocos, iar pentru calatorii o salteluta pliabila. Cu ambii copii am folosit un astfel de pat si mi-a fost usor cu mutatul dintr-o camera in alta, cu plimbatul la bunici sau in vacante.

            As vrea sa pot spune un avantaj pentru patul de lemn dar nu imi vine nimic in minte. Am sunat o prietena care a avut unul dar nu a fost multumita si l-a schimbat. Am mai sunat o alta prietena care a folosit unul mai mult timp si nu a fost nici ea multumita si l-a schimbat cand bebe s-a ridicat in picioare si se lovea mereu de partile laterale.

Astept de la mamici care au folosit patut de lemn sa ne spuna parerea.

Comments Off on Patut de lemn vs. Patut pliabil