Guest Post

Pastreaza caruciorul in stare buna mai mult timp! Cum? Afla aici!

Primăvara este un moment simbolic pentru curatenie. Soarele strălucește, florile înfloresc, zăpada se topește și se simte ca un nou început. Poate că asta explică de ce curățenia de primăvară este un ritual popular. 

Căruciorul dvs. este un bun candidat pentru lista dvs. de curățenie de primăvară. Există o mare posibilitate, ca țesătura să fie patata, în fiecare incretitura sa fie niste  miezuri, iar cadrul poate putin lipicios cu resturile mai multor lollipopuri. Poate părea descurajant, dar iată vestea bună: puteți să curățați căruciorul și să-l faceți (aproape) la fel de bun ca unul nou.

Pentru a face o curățare cu adevărat profundă, ar trebui să desfaceti toata husa de pe cadru. Acest lucru va dura putin. Si foarte important nu fa asta cu capul in nori! Repet, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand dai husa jos de pe cadru. Altfel iti va lua ore sa afli cum sa o montezi la loc. Nu glumesc, am patit-o pe pielea mea, imi venea sa plang langa el. Daca ai reusit asta, e simplu … o poti baga mai apoi la masina de spalat sau pate fi spalata in cada. O poti lasa la inmuiat o perioada daca consideri ca e dezastru. Cu uscatul se procedeaza foarte simplu … se tine afara fara sa fie pus direct la soare.

Daca exista, citiți manualul cu instrucțiuni pentru orice sfaturi de îngrijire sau informații despre îndepărtarea scaunului, a landoului sau a scoicii (dacă doriți să faceți acest lucru).

Îndepărtați mai întâi murdăria. Goliți coșul căruciorului și scoateți orice jucărie sau alte accesorii detașabile.

Pentru curățarea imediata a părților “moi” ale căruciorului (sezutul scaunului, landoul sau scoica), vă recomandăm să utilizați un săpun. Puneți o cantitate mică de săpun sau detergent pe o cârpă curată și umedă și curățați petele. Clătiți pânza în apă, apoi împroșcați zona cu o cârpă umedă până când sapunul va dispărea.

Lasati-l la umbra să se usuce, si NU la soare intrucat se va usca cu pete.

Pentru părțile “grele” (metalul și plasticul), îmi place să folosesc Pronto pentru multisuprafete. Pulverizați soluția de curățare pe cârpă și apoi ștergeți părțile tari ale căruciorului. Asigurați-vă că stergeti toate piesele metalice bine.

Nu uitați roțile! Utilizați o pereche de șervețele pentru copii pentru a curăța în jurul roților și jantele.Practic fac asta chiar si iarna cand intru cu caruciorul in casa. Dacă aveți anvelope pneumatice, datile putin aer. Este uimitor ce va face un pic de aer pentru performanța căruciorului. Verificați dacă roțile pivotante se mișcă ușor. Dacă nu, le puteți da cu un lubrifiant iar daca aveti masina poate gasiti in garaj ceva util. Vă recomandăm un spray cu silicon si sa faceți acest lucru undeva  afara sau într-o zonă bine ventilată.

Putin despre intretinere

Dar cel mai important factor în întreținerea pe termen lung a căruciorului dvs. este locul în care îl depozitați. Dacă vă păstrați căruciorul într-un garaj umed, cadrul poate ruginii și țesătura va  mucegăi. Păstrați căruciorul în casa într-un loc uscat și va arăta excelent ani de zile. Pietrele murdare, nisipul și sarea pot fi corozive  pentru căruciorul dvs., așa că nu așteptați si curățați-l imediat după o plimbare pe plajă sau o plimbare noroioasă .

Comments Off on Pastreaza caruciorul in stare buna mai mult timp! Cum? Afla aici!