Aventurile mele,  Calatorii,  Cumparaturile la analiza,  Educative

Nou vs folosit… ce cumparam pentru bebe!

Așteptarea unui bebelus este un moment extraordinar.

Insă este, de asemenea, o perioadă foarte costisitoare. Sunt atât de multe lucruri care trebuie cumpărate! Proaspetii parinti si mai ales cei care sunt la primul copil sunt adesea șocați cât costă toate cele necesare pentru un nou-născut. În timp ce noii părinți ar putea fi tentați să cumpere produse la mana a doua, exista câteva lucruri pe care să nu le cumpărați niciodată folosite.

Vreau o garantie!

In plus, multi trec cu vederea ca pentru un produs la mana a doua nu ai garantie si foarte important, nu stii de cate ori a fost utilizat. Si acum sa fim sinceri, un carucior chiar se uzeaza destul de repede. Am avut doua la primul si inca doua la al doilea copil si va spun sincer ca nici unul nu a rezistat astfel incat sa imi permit sa il vand.

Ok, speli husa, tapiteria, dar cum ramane cu uzura?

Inchis si deschis de cel putin 3 ori pe zi. Cauciucuri uzate, asta daca sunt rotile de cauciuc, ca daca sunt de plastic nici nu vrei sa stii. Ok… sa spun mai departe, cu scaunul de masina tot asa s-a intamplat … am testat cinci modele, din care trei au fost noi.

Scaunul auto e important.

Scaunul auto este unul dintre cele mai importante elemente pe care le cumperi pentru copilul tău pana la urma. Este esențial ca acest scaun sa vă poata proteja copilul într-un accident. Scaunele de masina noi sunt destul de scumpe și atunci când vedeți scaune de mașini folosite la jumatate de preț, este clar ca pare tentant.

Cu toate acestea, desi pare ciudat, rețineți că scaunele auto expiră! In general, durata de utilizare in siguranta este de la șase până la nouă ani de la data fabricării. În plus, niciodată nu ar trebui să cumpărați un scaun de mașină folosit, decât dacă știți sigur că nu a fost niciodată trantit, scapat pe jos, rupt sau in cel mai rau caz implicat intr-un accident.

Standardele de siguranță pentru scaunele auto se schimbă frecvent, iar materialele – chiar și cele mai scumpe – se degradează în timp. Deci judecati în siguranță și cumpărați un scaun de masina nou. Dacă totusi primiti un scaun de mașină folosit, adresați-vă următoarele întrebări:

Cat de vechi este?

Veți găsi o perioadă de expirare a scaunului auto în manualul de utilizare și pe eticheta scaunului; cele mai multe sunt făcute să dureze șase ani. Dacă nu o puteți găsi sau dacă a expirat, spuneti pas.

Aveți încredere în vânzător? Deseori, scaunele auto pot fi refolosite după o lovitură minoră de protecție. Dar orice coliziune care a avut ca rezultat răniri, airbag-uri desfășurate sau remorcare a vehiculului este un steag roșu uriaș.

Împreună cu scaunele auto, pătuțurile sunt, de asemenea, elemente esențiale pentru bebeluși. Sunt lucruri pe care nu ar trebui să le cumpărați la mâna a doua.

În plus față de preocupările legate de siguranță, o grija in plus va fi transportul, pentru ca el nu va mai fi ambalat ca nou cu sisteme de siguranta. Daca ne referim la un patut de lemn, la montaj ar putea lipsi piese importante pe care nu le știi.

Un patut pliat de foarte multe ori, va spun cu sinceritate, ca la un moment dat va ceda. Sistemele de blocare nu vor mai fi sigure. Am patit asta chiar eu cu un patut dupa vreo doi ani de utilizare… practic sistemul de blocare nu statea fixat si imi era frica ca oricand se poate impacheta peste copil.

În cele din urmă, este mai bine să cheltuiți banii pe un patut nou, astfel încât toată lumea să doarma mai bine si mai linistita noaptea.

 

La fel ca pătuțul, nu ar trebui să cumpărați o saltea de pătuț folosită. Mulți părinți vand salteaua de pat după ce copilul lor trece la un pat normal. Cu toate acestea, salteaua a fost folosita timp de cel puțin doi sau trei ani.

Acest lucru duce la uzură, inclusiv rupturi care nu se vad, ca sa nu mai spun mucegai, acarieni si bacterii. În loc să risti sănătatea bebelușului pentru a economisi niște bani, este mai bine să cumperi o saltea noua atunci când cumpărați si patul.