Aventurile mele

Mama de baiat!

 

 

“Ai baiat?” aud acesta intrebare destul de des… si cum sunt mama de doi baieti vreau sa va spun de ce imi place sa fiu mama de baiat!

 

 

Da imi place sa fiu mama de doi baieti. Amandoi sunt extraordinari, simpatici si foarte interesanti. Cand imi spuneau altii ce frumos ar fi sa am si o fetita, ajungeam chiar sa ma supar pentru ca insista. Imi plac fetitele tuturor prietenilor mei dar recunosc ca nu m-as descurca deloc. Sau cu alte cuvinte, imi plac pentru ca sunt ale lor dar nu as stii de unde sa o apuc, cum sa ma joc, cum sa ma comport.

 

Baietii sunt plini de energie. Extrem de energici.

Iti mai amintesti cum era in adolescenta, cand puteai sa stai toata noaptea treaz si inca sa mai ai putere? Ei bine, inmulteste asta de un milion de ori si rezulta energia unui copil mic. Baietii sunt plini de energie si daca nu le oferi spatiu si multe iesiri, casa ta fi ca dupa furtuna. Popular “neastamparati”, nu imi place cum suna. Nu de alta dar nu o fac din obraznicie sau ca asa si-au propus sa iti “intoarca casa cu fundul in sus”, trebuie numai sa alerge si sa sara astfel incat sa isi cheltuiasca energia suplimentara.

 

Energie sau agresivitate?

De multe ori baietii sunt vazuti ca fiind agresivi insa e mare diferenta intre energie si agresivitate. Miscarea constanta este de fapt doar o parte a dezvoltarii lor normale. Redirectionata  aceasta energie in sport, jocuri , poate fi pozitiva. Nu te-ai gandi dar si jocurile de societate precum Catan, Nu te supara frate, Monopoly, Uno, Cluedo , etc. le consuma energia. Cu baiatul meu obisnuim sa jucam astfel de jocuri si am observat cum ii solicita atentia pentru ca se framanta sa castige.

 

 

 

Baietii sunt “lipiciosi”

Baietii sunt dragalasi si iubitori. Tot ca un stereotip ne gandim la fete ca fiind pupacioase si lipicioase. Va spun sigur cu doi baieti in casa , daca il iau si pe tatic in casa spun trei , ca si baietii sunt extrem de lipiciosi. E adevarat ca lipiciul depinde de interese. Iar daca uneori sunt mai retinuti cred ca asta vine din natura lor de barbati. Eu cred ca trebuie incurajata si aceasta parte blanda si amabila tot atat de mult pe cat trebuie sa fie hotarati si puternici.

Toti baietii sunt diferiti

Credeam ca cel mic va semana cu fratele lui mai mare. Ma pregatisem deja sa ii fac fata. Dar au personalitati foarte diferite. Sunt la fel de incapatanati, insistenti, energici si iubareti dar intr-un mod diferit. Asa cum am spus despre mine, pe primul baiat l-am avut devreme , la 25 de ani, si l-am crescut prin joaca. Noi pe mintea lui , apoi el s-a straduit sa fie pe mintea noastra. Cu cel de-al doilea a fost mult mai simplu pentru ca am invatat de la cel mare cum sa rezolvi lucrurile relaxat prin joaca.

Sa-i am pe ei , baietii mei , e cel mai frumos lucru care mi se putea intampla !