Aventurile mele,  Educative

În loc de jucării … cumpără amintiri!

Vremurile ne arată că, în loc să oferim jucării … mai bine cadouri care creează amintiri.

Sunt prețuite mai mult decât jucăriile.

În loc de jucării … cumpără amintiri!

Când vă hotarâti să cumpăraţi copilului un cadou, să vă gândiţi dacă vă place şi vouă. Normal că cel mic se va bucura de orice va primi cadou, dar dacă pe deasupra vă faceţi timp şi vă jucaţi împreună, vă asigur că îi va creşte nespus de mult valoarea. Acele momente petrecute împreună sunt defapt de neprețuit!

Îmi plac jucăriile pentru copiii noștri. Jucăriile sunt minunate … educative, creative, deschizând o lume a jocului. Cu toate acestea … jucăriile se revarsă și în casa noastră și, dacă citești asta, cred că și în casa ta. Îmi fac timp în fiecare an să trec prin zona de jucarii și să donez din ele. Dar se întorc altele la fiecare zi de naștere și sărbătoare.

În loc de jucării … cumpără amintiri!

Anul acesta am pus preţ mai mult pe jocuri de grup, sau ceva jocuri educative pe care sa le jucăm împreună. Mă gândesc să îi fac o surpriză şi să facem un caiet de poveşti cu decupaje şi desene, lipituri, sclipici şi abțibilduri. Cumpărăm un set cu tablouri mici cu personajele preferate, la noi “Eroii în pijama”, şi pictăm împreună. Vă recomand jocul distractiv “Trezeşte leneşii” de la Happyschool si să nu mai spun de păcăliciul cu personaje Looney Tunes care ne-a ţinut ocupaţi multe zile.

Jocuri de familie

Am cumpărat un joc cu maşinute pe circuit şi un joc cu tren de lemn de la Lidl şi am observat că, indiferent de faptul că ne-am jucat împrenună, copilul se plictiseşte foarte repede de ele. Jocurile acestea, pe care  le putem juca şi pe masuţă, se pare că sunt mai trainice.

Uite chiar acum îmi vine în minte să construim împreună pe o coală mare de hârtie o gradină zoologică tot aşa cu lipituri si cu culori. Mă gândesc ca să fie şi educativ să fac câte o zonă ordonată alfabetic pentru fiecare animăluţ. Facem şi o hartă cu puncte până la fiecare animăluţ, le numărăm şi notăm câţi paşi sunt până acolo şi uite aşa învăţăm şi numerele.

În loc de jucării ... cumpără amintiri!