Guest Post

Guest Post ” Viata ca mama singura!”

Nu am sa scriu mult. Nu de alta dar nu prea am timp. Ma bucur ca am ocazia sa imi spun “of-ul” asa sub anonimat si sa va povestesc in cateva cuvine viata mea de mama singura.

Sunt singura nu pentru ca am ales asta ci pentru ca s-a intamplat. Nu m-am simtit vinovata nici macar o secunda ca nu am facut un efort pentru relatia mea. NU e vina mea ca am fost inselata si parasita. In timp  ce eu ma deformam pentru o sarcina pe care ne-am dorita-o amandoi, el se distra de minune cu altcineva. Acest altcineva fara copii fara griji, fara solduri mari, fara, fara , fara, fara  si fara minte.

Nici macar nu era o concurenta loiala! 

Asa ca am ales sa imi cresc copilul singura iar viata mea e ca un “montagnes russes”. O si rog sa puna o poza cu un trenulet din acesta pentru ca ma reprezinta.

Mai exact viata mea e o nebunie si ma simt bine cu viata mea. Copil, casa, munca, copil, mancare, copil, curatenie, copil, scoala, copil, copil …eu!

Am simtul umorului si nu imi plang de mila. Sunt convinsa ca nu sunt singura care am o viata “plina”. Plina de activitati, plina de munca dar si plina de bucuri. Pentru fericirea copilului meu nimic nu pare greu. Pana la urma nu e vina lui ca sunt in situatia asta!

Eu am ales sa triesc fara sa fac compromis. Poate din mandrie sau poate de frica ca poate mai repede sau mai tarziu as fi ajuns tot aici. Asa ca am ales calea grea dar nu neaparat si lipsita de bucurii!

De cinci ani sunt singura! Si ma descurc! De cinci ani nu am mai avut curaj de o relatie noua!

Cred ca e momentul sa fac un pas pentru “ eu”. Sincer imi e mai teama de o relatie decat de singuratate! Nici nu stiu de unde sa o apuc? Ma gandesc la baietelul meu cum va reactiona? Ne-am creat un balon in care suntem noi doi si nu stiu cum sa il sparg.

Stiu pe pielea mea ca e greu sa fi mama singura! Intr-o tara plina de prejudecati unde nu te intreaba nimeni de ce ai ajuns in situatia asta. In schimb te judeca si te judeca pe nedrept!

Daca sunt mamici care au trecut prin situatia mea si au reusit sa isi schimbe viata as vrea sa le stiu povestea. Mi-ar prinde bine putina incurajare, la modul concret din experienta fericita a altora!

Cu drag,

Sa zicem Roxy,