Aventurile mele,  Educative

Grădinița de acasă!

Noi ne educam copiii

Pandemia globală în care ne aflăm în prezent ne-a remodelat viața, inclusiv modul în care majoritatea dintre noi ne educăm copiii. Viețile oamenilor au fost răsturnate și cu toții ne confruntăm cu o realitate nouă, incertă. Ca mamă a doi baieți, încerc tot posibilul să îmi susțin copiii și să îi ajut. Caut să îmi mențin familia în armonie și fac tot posibilul să mă concentrez asupra pozitivului.

 

Scoala de acasă

A fost o perioadă grea de acomodare cu școala de acasă sau online. Chiar eu am scris articole în care m-am revoltat vis-a-vis de sistemul acesta nou de învățare online. Însă, astăzi, după aproape un an de învățat de acasă, am înțeles cum trebuie abordată situația. Am descoperit cu bucurie că a învăța de acasă este un avantaj.

Cel mai mare avantaj este că avem mai mult timp de petrecut în familie, iar implicarea în activitățile de grădiniță sau școală a dus relația copil părinte la un  alt nivel.

Stabilește o rutină

Am învățat că pentru copii este benefic să stabilești o rutină, copiilor le place să știe la ce să se aștepte în fiecare zi. Copiii au nevoie de susținere pozitivă, să vadă că au rezultate clare, copiii vor să aibă succes și tu ca părinte trebuie să ii arăți că ești mulțumit.

Multe din cheltuielile obișnuite cu grădinița au dispărut, așa că am investit în jocuri educative, articole de colorat, cărți cu povești sau puzzle-uri. Fiecare copil învață în ritmul lui, astfel că am lăsat o perioadă de acomodare să înțeleg cât de repede acumulează noțiuni noi și cum trebuie abordate ca să fie mai atractive  informațile necunoscute. Jocurile educative cu litere, numere, animale au fost cu adevărat de folos și cel mic a reușit în timp record numai prin joacă să învețe alfabetul sau numerele până la 10, culorile și o mulțime de animale.

Jocul descoperă experianțe pozitive

Jocul îi ajută pe copii să exploreze o mare varietate de emoții și nu doar pe cele plăcute, cum ar fi entuziasmul și bucuria. Aceste experiențe îi ajută pe copii să crească emoțional și cognitiv. Copiii învață în mod natural prin joacă și fără prea mult efort. O oră dedicată pentru învățat cu cel mic poate face diferența.