Filme de urmărit in familie.
Aventurile mele,  Educative

Filme educative pentru copii – partea I

Filme de urmărit in familie

Desi multi sustin altceva, dezvoltarea unui copil nu depinde doar de școală și de cărți, ci și de cat timp liber pentru joaca ii este alocat si deasemenea de timpul petrecut in fata televizorului sau calculatorului pentru vizionarea unor desene animate sau filme pentru copii. Avand in vedere perioada viitoare care va mai trebui petrecuta in casa, haideti sa venim cu alternative distractive dar si educative totodata. Filmele educative distractive pot ajuta la dezvoltarea generală a copilului, deoarece aceste filme oferă lecții de viață importante si sunt mult mai convingatoare pentru cei tineri.

Iata o lista cu filme de urmarit in familie:

  1. Finding Nemo

Nu a durat mult de la lansare pentru ca acest film să ajungă la inimile și in casele tuturor. Povestea unui tată în căutarea fiului său pierdut a devenit în scurt timp unul dintre cele mai bune filme de familie.

Ce invățăm de aici?

Scenele inițiale stabilesc cât de important este să asculți de părinți și să fii atent la pericolele din jurul nostru. Pe măsură ce povestea inainteaza, îi învață pe copii despre curaj. Filmul te invata despre modul de evaluare a prietenilor atunci când avem probleme, o lecție valoroasă pe care o ofera acest film la orice vârstă.

  1. Seria Toy Story

Unul dintre cele mai bune filme animate educationale pentru copii, Toy Story, este  o poveste care a depășit imaginația și a dus jucăriile în plimbare în afara zonelor lor de confort.

Ce învățăm de aici?

În timp ce toate cele trei filme cu Toy Story sunt grozave, cel de-al doilea film își are locul special în trilogie. Acesta explică foarte inteligent conceptele de loialitate și prietenie, cu extindere asupra notiunii de familie.

  1. Charlie și fabrica de ciocolată

O uriașă apariție in box-office atunci când a fost lansată prima dată în 2005. Povestea scrisă de Roald Dahl în 1964 și inspirată din experiențele autorului ca tester de ciocolată pentru Cadbury, a fost pentru prima dată adaptată marelui ecran de Dahl însuși pentru regizorul Mel Stuart.

Ce învățăm de aici!

Importanta adevarului si spiritul onestității sunt pietrele de temelie ale acestui film. Când Charlie câștigă biletul de aur pentru a intra în fabrica de ciocolată a lui Willie Wonka, el are toate șansele să dezvaluie secretele fabricii și să scape de sărăcie. Dar rămâne cinstit și corect și câștigă marele premiu. Pe măsură ce copiii cresc, sa ii inveti importanța onestității și adevărului poate fi destul de dificil, dar un film ca acesta va fi mereu un exemplu.

  1. BFG – Marele Uriaș Prietenos

Filmul recent al lui Steven Spielberg prezintă o altă poveste a lui Roald Dahl într-o lume care este frumos transpusa pe ecran. Este un film minunat pentru copii, plin de aventuri și comedie. Marele Uriaș Prietenos este un film american din anul 2016 regizat și co-produs de Steven Spielberg. Este primul film al lui Spielberg regizat pentru Walt Disney Pictures.

Ce învățăm de aici!

La fel ca si povestea, filmul îi învață pe copii să nu  judece greșit, în funcție de cum arată cineva. Se spune că gigantii sunt leneși și nemilosi, dar BFG este dulce și prietenos și este bun cu Sophie. Astfel, acest film prezinta importanța prieteniei și ofera oamenilor incredere și șansă. Vizionând acest film, copiii vor realiza, de asemenea, cât de importantă este familia și că visele devin realitate și nu trebuie niciodata să înceteze să creadă in ele.

  1. Regele Leu

Există un motiv pentru care acest film a fost demn de a primi un premiu Oscar. O poveste minunată, alimentată de o animație minunată și o muzică inspirată, îl face un film care poate fi urmărit de nenumărate ori indiferent de varstă.

Ce invatam de aici!

Simba este un personaj de care copiii se pot îndrăgosti instantaneu. Ei ajung să-l vadă cum crește, se confruntă cu diverse probleme și se întorc înapoi pentru a revendica ceea ce este drept. Poate învăța importanța iubirii și a prieteniei și arată că acestea nu au granițe. În cele din urmă, ii invata pe copii să se simtă confortabil în timp ce se confruntă cu cele mai grave temeri ale lor și chiar să câștige la final.