Fără școală fără examene fără profesori
Aventurile mele,  Educative

A fost odată o școală, o grădiniță…niște copii!

Fără școală, fără examene, fără profesori, mai multe de învățat online și părinți dezorientați. Ce dezordine!

Parinții răspund eroic la această provocare. Unii părinți lucrează de acasă, alții și-au pierdut locurile de muncă, unii profesori caută soluții pentru a-și desfășura activitatea – ca să nu mai vorbim de copiii înșiși, blocați într-un sistem necunoscut.  Fără socializare, fără interacțiune, fară prietenii de la școală, totul pare desprins dintr-un film. Cumva, vom trece și prin asta. Când vom face acest lucru, cum vor arăta lucrurile, când începe școala din nou? Nimeni nu știe, iar timpul trece destul de repede!

Scoala de acasa - online

Cu ceva timp în urmă, înainte de toată nebunia și necunoscutul de astăzi se discuta aprins pe tema “școala de acasă”. De la distanță și fără să fi experimentat asta, părea destul de interesant.

Desigur sunt avantaje pentru  acesta varianta iar perioada acesta a demonstrat ca trebuie sa fim pregatiti chiar si acasa pentru ai ajuta la scoala.

Acasă poți să faci școala mai distractivă, creezi o legătură mai puternică cu copilul și un program flexibil de învățare. Puteți să petreceți timp suplimentar pe teme dificile și mergeți mai departe după ce copilul stăpânește un subiect sau un concept.

Școala de acasă poate fi foarte stresantă, dar este și plină de satisfacții, dacă te simți pregătit pentru această provocare.

Cum m-am pregatit eu pentru acesta varinta in caz ca trebuie sa facem totul de acasa? In primul rand am facut o lista cu accesorii educative si de scoala. Chiar daca nu mergem la scoala avem nevoie oricum de creioane, penar, stilou, caiete. Oricat de “online” ar fi scoala sa nu uitam de scrisul de mana, coloratul sau rasfoitul unei carti.

Pentru cel mic pregatesc o sesiune de cumparatui online cu puzzle, creioane de colorat, carti de colorat, un penar s ail obisnuiesc sa le pastreze in ordine chiar si ceva jocuri cu litere sau cifre. Pentru cel mare, clasa a VI-a deja, pregatesc o alta sesiune in care cumparam caiete, reserve pentru stilou, penar, si poate chiar si un rucsac nou.

Speram sa nu ramana lucrurile numai asa de acasa iar atunci cand totul va porni vreau sa fiu pregatita,cu putin din fiecare.