Aventurile mele,  Educative

Dezordinea face bine!

Fiind  mamă este o groaza de muncă de facut!

Chiar si curățarea casei de cel puțin șapte ori pe zi.  Si te intrebi mereu cum poate fi posibil si casa ta nu poate rămâne curată mai mult de cinci minute.

Ca sa ne intelegem … eu sunt obsedata de curatenie. Si ma refer la a fi curat! Pentru ca hainele imprastiate castiga mereu, o soseta aruncata atrage nu stiu cum … altele. Papucii ies singuri din dulap dar nu mai intra singuri la loc. Stiu cine si cand se spala pe dinti, exista dovezi. Stiu si ce se mananca in casa in lipsa mea. Iar jucariile … cine a spus ca filmul Toys nu este inspirat din realitate?

Jucariile chiar prind viata! 

Referitor la asta, stiu o poveste… scurta, foarte scurta, “ A fost odata ca niciodata o casa fara dezordine… si dupa s-a trezit Radu si Stefan. Sfarsit.”

Ca sa fiu sincera, sunt foarte mirata atunci când cineva care are copii are o casă fara dezordine. Mă întreb cu adevărat ce fac pentru a-și păstra casele atât de perfecte. Oare locuiesc acolo?

Mie imi place dezordinea.

Imi amintesc o zi de vineri. O nevoie disperata de ordine se instalase in capul meu. Perfect imi spun in gand. Trimit baietii de acasa si imi fac de cap … totul va fi la locul lui.

Incalec pe aspirator. Fac un dans cu mopul. Ursuletii, cuburile, mingile … toate jucariile sunt sub comanda mea. Papucii se aliniaza cu respect. Sosetele fericite isi gasesc perechea. Renunt repede la modelul cu maini mici si mai mici de pe mobila, modelul se inlatura usor cu spray de mobila. Dupa doua ore aveam o casa de invidiat!

Aveam o casa curata si … goala! Ordinea pe care mi-am dorit-o era atat de trista!

Unde este dezordine este si fericire!

Baietii sunt la usa, noroi la intrare de pe rotile caruciorului. Papucii nu ma mai asculta.  Jucariile au prins din nou viata! Cineva si-a lasat ciocolata pe canapea… si cineva hraneste covorul cu biscuiti.

Este bine!

Este atat de bine! Privesc dezordinea asta dintr-un colt si imi dau seama ca fara ea as fi un om sarac. Dezordinea asta are miros de fericire!

Si stii care e partea trista ? Ca dezordinea asta nu va dura pentru totdeauna.

Într-o zi, grămada de rufe va fi mult mai mică. Într-o zi, acele găleți de jucării vor disparea. Papucii se vor imputina. Într-o zi, murdăriile de pe oglinzi și amprentele lipicioase ale degetelor de pe mobila vor dispărea.

Și casa ta va fi curată …

Asa ca, deocamdata, să ne jucăm cu copiii noștri. Hai să ne oprim calculatoarele și telefoanele și să facem dezordine  împreună! Să scoatem cuburile și să construim un turn cu adevărat înalt. Și scoateti mașinile de jucărie sa facem curse nebunești. Să dam muzica tare sa dansam. Și să trăim fericiti.

Pentru că într-o zi când jucăriile vor sta la locul lor și casa va fi  într-adevăr liniștită  – amintirile sunt cele de care ne vom agăța cel mai tare.