Aventurile mele,  Educative

De cand mamă – se poartă “bretelele” si soldurile mari!

După sarcină, sânii se schimbă!  Pot deveni mai mari sau mai mici. Dar de obicei ajung sa fie mai plați. Dacă vom alăpta, atunci sânii vor deveni mai întâi mult mai mari, iar mai tarziu .. mai “bretele”. Ceea ce nu toate femeile știu este că principalele schimbări ale sânilor provin din timpul sarcinii si nu pentru ca alăptează. Alaptatul nu afecteaza sânii. Doar ca mamele care alăptează nu vor observa schimbarea atât de repede. Schimbarea, mai mult sau mai puțin dramatică, se va observa abia după înțărcare.

 

Nu e vreo moda de la Paris dar e moda mamă! Port cu mandrie “bretele” confectionate in 2008 marca Stefan si remodelate cu dragoste “bretele” moda 2016 marca Radu.

Sunt sigura că ați auzit sfaturi cum că ar trebui să-ți iubești corpul după sarcină, a luat parte la crearea unui miracol. Și sigur că așa este! Chiar ma gândeam ca inaintea nasterii celor doi copii ma interesa mai mult aspectul fizic. Acum simt ca sunt frumoasa exact asa cum sunt si nu imi pasa de tineretea altora pentru ca oricum nu ar fi o concurenta loiala. Eu am doi copii care mi-au dat o altfel de frumusete! Una care vine din interior.

 

Cu siguranta pentru unele dintre noi, efectele asupra corpului și poate mai ales asupra sânilor și abdomenului pot fi cu adevărat greu de acceptat (și de iubit!). Dar trebuie sa fim mandre cu „bretelele” noastre pentru ca daca te uiti bine in oglinda o sa vezi o mama frumoasa cum numai o mama poate fi. Din prima sarcina am observat ca in timp corpul revine oricum la forma initiala. Eu nu sunt genul care merge la sala de sport si nici sa tina vreo dieta, poftele castigand mereu.

Dar sportul cu imbracatul si dezbracatul copilului, stransul de jucarii, aspiratul, etc. sunt niste exercitii care fara doar si poate te tin in forma. Dansul cu bebelusul prin casa tine loc de fitness. Daca nu esti o persoana sedentara cu siguranta iti vei reveni. Un lucru foarte important este să ai răbdare.

 

 

Imediat după înțărcarea de la alăptare (sau de la naștere dacă se hrănește formula), sânii sunt atat de „săraci” cum nu vor mai fi vreodată (bine, timp de 10 de ani sau cam așa).

Dar, la fel pielea extra de pe burtica va dispărea încet, soldurile se vor redresa si ele. Pielea suplimentară se diminuează lent și, în multe cazuri, țesuturile grase vor începe într-o anumită măsură să umple din nou sânii.

Am vazut multe feministe care spun mereu sa nu uiti ca esti femeie. Ok,dar eu spun asa … Sa nu uiti ca esti mama! Si indiferent cati ani vor trece peste tine ca mama, vei avea mereu o frumusete aparte. O frumusete pe care nu o poti plati cu cardul.