Aventurile mele

CV de MAMA – performante de manager

Știu că este foarte dificil de explicat faptul că în ultimii ani din viata de mama nu ai avut o experiență de lucru, deoarece ați dedicat fiecare secunda meseriei de a fi  mama. A avea un copil si a-l creste frumos nu e doar o bifa la capitolul impliniri.

Privirea mandra si ocupata a celor care au ales cariera, unghile lungi si tocurile inalte nu ma impresioneza ci din contra ma intristeaza.

La Cv-ul meu as trece cu mandrie daca ar conta – experienta – mama.

A fi mama nu e o aptitudine cu care te nasti. A fi mama se invata?

Ar trebui să începem să demonstram ce ne-a învățat maternitatea. Răbdare, capacitatea de a gestiona presiunea, pentru a face o mie de lucruri dintr-o dată, pentru a preda, planifica și organiza toate aceste lecții noi,nu numai ca ne-au facut  mame bune , dar, de asemenea, diamante brute pentru un intreprinzator.

Tot ceea ce ne-a făcut mame, ne-a dat, de asemenea, potențialul de a fi angajate mai bune sau chiar  antreprenoare.

Lucrez 24 cu 24 cu toata dragostea!?

Te-ai gandit vreodata ca practic mergi la scoala de cel putin doua ori. Acum cel mare e in clasa a 3- a, peste cativa ani eu o iau de la capat. Mai tarziu voi da si bacul  inca o data.

Voi trai din nou emotii cu examene, cu iubiri, suparari, frustari si voi invata sa le gestionez pe toate si pe fiecare in parte. Ce am invatat eu pana acum nu se aplica, copiii seamana cu noi dar nu vom avea viata la indigo. Si cum dragostea iti da putere si energie, voi invata mereu cum sa le fiu alaturi.

Imi iubesc sefii la nebunie! ?

Sefii mei nu imi dau liber, nu am concedii dar sunt recompensata in iubire si satisfactia de a-i vedea fericiti. Nici cand crezi ca esti libera practic nu este asa. Gandul tau e cu ei, la bunici , in tabara, la scoala, practic e peste tot.

Recunosc ca mi-a fost teama sa am un al doilea copil. Nu am crezut ca voi reusi sa imi organiez timpul sa nu neglijez cumva pe cineva.

O prietena buna deja cu doi copii, mi-a spus atunci ca parca te transformi si prinzi puteri nebanuite, ca se dezvolta atentia distributiva si ca oboseala e asa, un moft. Am crezut ca “bate campii”!. Dar acum stiu ca a avut dreptate chiar pot sa fac mai mult decat inainte. Mai iau magneziu din cand in cand dar cand ma uit in ochii lor nimic nu imi sta in cale.

Am intrebat cateva prietene de aptitudini ar trece la Cv din exeperienta lor de mama: 
  • Capacitate de a lucra sub presiune
  • Specializare în managementul conflictelor
  • Dexteritate remarcabilă pentru cercetare
  • Nivel ridicat de empatie
  • Abilitati de negociere deosebite
  • Managementul bugetului și management financiar
  • Arta Multitasking

 

Lectia de cum trebuie sa fie un lider am primit-o de la ei, copiii mei!

Pentru un copil tu esti figura reprezentativa, tu ești răspunsul său pentru tot și ghidul lui în lume. Am descoperit noi fațete ale personalității mele, să găseasc o cale de a-i arata ce e bine si ce e rau in jurul lui, să recunoască cand greseste și să-l facă să vină la mine fără să se teamă atunci când are probleme. I-am câștigat încrederea. Nu este nici o formare mai bună pentru a fi un lider.

Dar ce este cel mai important pot trece la CV ca stiu sa iubesc si asta ma recomanda si ma face un om mai bun.

Urmareste clipul de mai jos,  imi pare rau ca nu am traducere, dar este superb! ?