Aventurile mele,  Educative

Curatenia in 10 minute si …copiii…….! Utile pentru casă

 

Îmi place să am o casă curata…si ordonata.

Deși nu cred că trebuie să fie chiar fără “pată” tot timpul, îmi place să fie cat de cat ordonată in majoritatea timpului. Mă înnebunește când in casa noastră este un haos … Nu știu de ce, dar mă face să mă simt neliniștita. Cred ca este important ca baia sa fie mereu sclipitoare. Imi place sa cred ca baia spune multe despre o casa si locuitorii ei.

Uneori ma intreb chiar si eu cum reusesc totusi sa am casa ordonata …cu doi baieti, mingii, lazi cu jucarii, piese de lego, o tricicleta (in casa), cu o pisica, cu haine peste haine  si multe altele.

Pai este foarte simplu!
Am descoperit “casa ordonata” in 10 minute. 
Primul pas.

Intri in casa si descoperi dezordinea. Tragi aer in piept te asezi pe un scaun de unde poti cuprinde toata casa. Si stai asa 10 minute pana te obinuiesti cu gandul. Primele 10 minute sunt cele mai grele!

De aici in colo e gata, e ca si cum casa ar fi perfecta. In cele 10 minute ochii si mintea ta au facut deja un plan de actiune. Te vei descoperi multifunctionala!

Poti pune la spalat si vei curata oglinzi in acelasi timp. Poti sterge mobila si strange jucarii. Poti pune haine in dulap, si poti chiar sa gasesti perechile sosetelor pierdute.

“Soseta pierduta!” un film in care joaca toata familia mea.

Nu am reusit niciodata sa fac curat de una singura in 10 minute. Dar am reusit sa fac asta intr-o ora. Mai exact in ora de plimbare in parc a baietilor.

Si am descoperit ca din moment ce nu am timp sa merg la sala, sau sa alerg sau sa fac orice altfel de miscare, treaba asta cu curatenia poate fi nu doar utila dar si sanatoasa.

Daca ar fi un concurs de pus perdele pe sina, garantat il castig! Iar datul cu mopul pe ritm de dans chiar poate fi distractiv.

Si totusi iată un lucru amuzant! De cand m-am obisnuit să merg cu fluxul și nu sunt atât de obsedata să-mi țină casa organizata, ne simțim cumva mai bine organizați și mai eficienți. Ne distrăm mai mult, alături de copiii noștri.

 

 

 

Comentariile sunt închise pentru Curatenia in 10 minute si …copiii…….! Utile pentru casă