Aventurile mele

Bebe la apa!

E foarte important sa-i faci cunostinta bebelusului tau cu apa inca de mic. Daca se vor obisnui de mici cu apa, se vor bucura de apa ca niste ratuste. Eu le-am facut prezentarea cu apa foarte devreme.

Prima data la piscina si mai apoi la mare. Stiu ca se discuta mult daca sa duci sau nu bebelusul la piscinele publice! Eu am fost mereu de parere ca trebuie obisnuit copilul inca de mic in diferite medii.

Bebelusul si apa!

Cu amandoi copii am mers la piscina de cand aveau 6 luni. Nu am avut probleme de sanatate cu niciunul si nu a fost o chestie de noroc. I-am protejat de apa cu clor, pus si simplu numai cu ulei de cocos si o solutie facuta din pulbere de alantoina 50 de grame la 200 ml apa.

La intrarea in bazin o tura de ulei de cocos, la iesire spalat bine si pulverizat cu apa preparata cu alantoina. I-am dat pe piele cu lotiune pentru protectie solara 100 % naturala, preparata de mine, solutie despre care va voi scrie in alt articol … in rest fara stres cu multa distractie.

Apa e distractie!

Innotul este modalitatea perfectă de a te apropia de bebeluș si de a face ceva distractiv impreuna inca de la inceput. In cazul in care este posibila, introducerea înnotului devreme in viata bebelusului este ideală. Daca nu exista acesta posibilitate bucurati-va si profitati de momentul baitei pentru a obișnui bebelusul cu noțiunea de a se juca în apă.

Cu cât experimenteaza mai mult sunetul apei, stropirea cu apa si distracția, cu atât mai ușoara va fi tranzitia la o piscină sau la mare. Miscarea apei, a culorilor si a stropilor in baie va fi similara cu mediul bazinului.

Acest lucru va ajuta la dezvoltarea senzorială și il va pregăti pe cel mic pentru noul mediu, când toate simțurile vor funcționa în același timp. Începeți cu cada de baie, până la piscina pentru copii, ajungand la apa zgomotoasa a marii fara probleme!

Pregatiti de piscina?

Bebelușul poate merge la piscina în orice moment de la naștere. La noi in tara cele mai multe cursuri de înnot pentru bebeluși încep de la șase săptămâni. Nu este nevoie să aștepti până când bebelușul este imunizat înainte de a-l duce la un bazin.

Mergând la piscină asigurați-vă că aveți tot ce vă poate fi necesar în geanta de înnot, inclusiv scutece de înnot reutilizabile.

Sunt importante am aflat pe pielea mea, fara scutecul de apa stricam ziua multor turisti. Nimic nu incheie o zi la piscina mai rapid decat un scutec plin.

Scutecul ideal pentru înnot este ușor și compact, astfel încât să nu ii vina incomod si greu  bebelusului în apă și sunt mai puțin costisitoare decât cele care trebuie înlocuite în mod constant.Ca sfat folositi scutecul de apa cat se poate de mult.Chiar daca bebe e deja mare si obisnuieste sa faca la olita nu e cazul sa te bazezi pe asta cand e in apa. Nimic nu il va despartii de distractia din apa iar tu te vei trezi cu o surpriza.

 

 Protectia solara!

Pielea bebelușului este foarte sensibilă, astfel că este vital să vă amintiți să utilizați o protecție solară de bună calitate recomand sa fie naturala si rezistentă la apă. Aplicați pe pielea expusă a copilului cu cel puțin treizeci de minute înainte de a ieși la soare și nu uitați să reaplicați regulat pe parcursul zilei sau după înnot.

Adăugați o pălărie și ochelari de soare (dacă copilul dvs. le va păstra) și copilul dvs. va fi bine protejat de efectele nocive ale razelor solare UVA / UVB.

Pe plaja!

Se intampla rar ca un copil sa nu iubeasca marea si nisipul. Curios este ca am inceput sa aud tot mai des parinti care sa planga ca ajung cu copii la mare si acestia nu suporta nisipul. Fara sa fie cu suparare dar majoritatea pe care ii cunosc si s-au plans de acest lucru stiu ca au crescut copilul pe sistem “copilul din balon”.

Noi am dus mereu copiii in parc si i-am lasat in nisip sa se prafuiasca, sa se murdareasca, chiar sa guste din nisip si garantez ca nu se intampla nimic. Il speli, il stergi si e ca nou.

Daca va jucati impreun in nisip va vedea ca totul e inregula si va prinde drag. Poate ca nu vei reusi in prima zi dar nu trebuie sa renunti. Fa astfel incat ii atarga atentia cu joaca si se va obisnuii. Plaja nu are ce sa le faca rau daca sunt supravegheati si protejati de soare. Joaca in nisip impreuna le va imbunatatii increderea si va fi distractiv pentru toata familia.

Un spatiu de joaca usor de asambalt poate fi o solutie extraordinara.

Pana sa am copii mei “lopateam” si sapam de mama focului in nisip cand prindeam un copil la joaca J. Treaba cu nisipul e asa o placere din copilarie si parca nu poate fi facuta mai bine decat in preajma unui copil. Copilul are felul lui de-ai da valoare unui simplu castel de nisip.

Comments Off on Bebe la apa!